Data: 2001-04-12 05:54:22
Temat: Re: Witam:)
Od: Tib <c...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > >Noooo, tak, to dziala.
> > dalej nie wiem, JAK to jest rude... kasztan? Miedz?
> cos na ksztalt swidra, nie ruda ani nie wydra ;-))) wszystko zalezy od
> proporcji.
> Generalnie oid rudego do brunatnego kasztanu.
Wazne,ze sliczne..;)
Osobiscie jestem naturalnie berdziej marchewkowa,nic ruda,wiec
przyciemniam naturalne,jak moge:)W rezultacie jestem czerwono-brunatna
:)
>
> > a zeby bylo w ON TOPIC - czy ktos z Was robi salatke jarzynowa i
> > uzywa, zamiast cebuli - porow?? Rewelacyjne!! Wlasnie taka
> > zrobilam (po uprzednim jedzneiu u kogos...)
Podziele sie przepisem na prosta salatke z dodatkiem porow wlasnie,ktore
lubie zarowno ja,jak i moj malzonek.Mozliwe,ze jest juz znana i
robiona,ale ja na ten przepis wpadlam osobiscie droga prob i bledow:)
Produkty:
-kapusta pekinska
-por(biala czesc,imho jest po prostu smaczniejsza)
-zielona papryka sztuk 1
-ogorek
-kilka zielonych oliwek(niekoniecznie)
-garsc kielkow
-oliwa(mnie najbardziej odpowiada extra vergine firmy Monini)
-sos do salatek Knorra(pomidorowo-ziolowy albo z czosnkiem czy cebula)
Wystarczy pokroic wszystko w plasterki,krazki,paseczki itp,oliwe
wymieszac pol na pol z woda,wsypac lyzeczke tego sproszkowanego
sosu,wymieszac i polac kilka minut przed podaniem.
Moim zdaniem najlepiej pasuje do karkowki w ziolach i faszerowanych
ziemniakow,ale zapewne do wielu innych bedzie pasowac roznie dobrze:)
Sprawdze to jeszcze,ale mam wrazenie,ze pasowaloby do tej salatki rownie
dobrze
wiele innych zielonosci-mysle m.in.o groszku konserwowym czy fasolce
szparagowej,podgotowanej albo z puszki.
Wazne-zjesc mozliwie jak najszybciej,inaczej wszystko oklapnie;)Zreszta
osobiscie nie mam z tym problemow:)
Pozdrawiam
Tib
Róda
mamo pomurz chomik uciekl.
|