Data: 2005-10-13 06:40:26
Temat: Re: Witam i pytam
Od: Kanta <k...@n...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Anet napisał:
> Ja lubię bardziej wytrawne więc kupuje najczęściej połwytrawną Kadarke, jak
> ktoś woli słodsze można kupić półsłodką albo dosłodzić miodem.
nooo kadarka półsłodka(ciemnoczerwona etykieta), nie dość, że dobra(i na
'surowo' i do grzańca) to i nie kosztuje dużo.
> Podgrzewam je w garnku, nie dopuszczając do zagotowania, wrzucam plasterek cytryny
i
> przyprawy: goździki, cynamon, gałkę muszkatołowa, można wanilie lub cukier z
> wanilią.
ja to wrzucam kawałki pomarańczki ze skórką (ale wcześniej trzeba ją
sparzyć i wyszorować), goździki i cynamon (ale w laskach a nie proszek),
do tego czasami anyż, czasami kardamon, czasami rodzynki i morele
suszone, zależy co się lubi i na co się ma ochotę:)
papatki
kanta(na którą w lodówce czeka 1,5 litrowa butla kadarki, z której
zostało już tylko niecałe pół)
--
czy to nie czas na małe conieco?
tak to jest właśnie ten czas..
|