Data: 2008-02-08 11:27:18
Temat: Re: Wkład do gotowania na parze... i jak gotować?
Od: panta_rei <j...@c...znajdzie>
Pokaż wszystkie nagłówki
Świadomie, albo i nie Shivman napisał(a):
>> Ziemniaki, brokuly, marchewke i inne warzywa, rybe, mieso (ale te 2
>> ostatnie to dla wyjatkowych ,,dietetykow'', bo wychodza mocno bez smaku),
>> pyzy drozdzowe.
>>
>>
> To już jest coś.
> Może gdzieś w necie jest jakiaś tabela co i jak długo się gotuje na parze.
Zależy kto jakie lubi ;) ja robie takie średnio miękkie
7-10min brokuły
10-13min kalafior
15-20min warzywa twarde pokrojone w dużą kostkę, fasolka szparagowa
20-25min warzywa w całości (na sałatkę), bób
10-15min ryba- i wcale nie uważam, że jest bez smaku ;), pierś z
kurczaka pokrojona lub bitka
Na parę wrzucamy oczywiście jak już ona jest ;) nie na zimny garnek.
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
|