Data: 2003-09-23 14:45:43
Temat: Re: Wkladka do gotowania na parze
Od: Oleńka <o...@b...wroc.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Mam małą zagwozdkę, dotychczas na parze gotowałem używając sita
> wkładanego (zawieszanego) do gara z gotującą się wodą, na to
> przykrywka i hajda.
> W sklepie widziałem takie fajne wkładki do gotowania na parze ale mam
> wątpliwości. Tę wkładkę stawia się na dnie gara ale stoi ona na takich
> krótkich nóżkach co ogranicza ilość wody w garnku. Obawiam się że mała
> ilość wody spowoduje małą ilość wydzielającej się pary.
Z podstawówki pamiętam, że ilość pary zależy wyłącznie od powierzchni
parowania, a nie od objętości. Dobrze pamiętam?
Ola
P.S. Też używam wkładki na nóżkach.
--------------------
Księgarnia Internetowa "Kraina Książek"
http://www.ksiegarnia.com.pl/
Sprowadzamy książki z całego świata.
Użytkownik "Boban" <t...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3F704E70.A4A2E440@poczta.onet.pl...
> Witam pierwszy raz na grupie, smacznego.
> Mam małą zagwozdkę, dotychczas na parze gotowałem używając sita
> wkładanego (zawieszanego) do gara z gotującą się wodą, na to
> przykrywka i hajda.
> W sklepie widziałem takie fajne wkładki do gotowania na parze ale mam
> wątpliwości. Tę wkładkę stawia się na dnie gara ale stoi ona na takich
> krótkich nóżkach co ogranicza ilość wody w garnku. Obawiam się że mała
> ilość wody spowoduje małą ilość wydzielającej się pary.
> Czy ktoś może się podzielić doświadczeniami z używania tego typu
> wkładek i (wskazane) rozwiać moje wątpliwości?
|