Data: 2003-09-23 14:18:52
Temat: Re: Wkladka do gotowania na parze
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>W sklepie widziałem takie fajne wkładki do gotowania na parze ale mam
>wątpliwości. Tę wkładkę stawia się na dnie gara ale stoi ona na takich
>krótkich nóżkach co ogranicza ilość wody w garnku. Obawiam się że mała
>ilość wody spowoduje małą ilość wydzielającej się pary.
>Czy ktoś może się podzielić doświadczeniami z używania tego typu
>wkładek i (wskazane) rozwiać moje wątpliwości?
jak sagan bedzie przykryty dobra przykrywka to i pary starczy i
doelci ona wszedzie! oczywiscie, jesli bedziesz gotowac na prze
np calego kurczaka albo kartofla - giganta to zreczywiscie pary
moze zabraknac, ale cala reszta powinna byc, ba - musi byc OK.
jeszcze jedna rzecz - ja do tej wody do parowania dorzucam ziol
roznych - a to lisc laurowy a to tymianek, para jest wtedy
aromatyczna jak rowniez potem te cosie, co gotujesz (np kalafior)
Trys
K.T. - starannie opakowana
|