Data: 2003-09-23 14:08:03
Temat: Re: Wkladka do gotowania na parze
Od: "" <e...@W...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ja widziałem taką z nóżkami ok 3cm. Czyli na dnie garnka byłoby
> 1,5-2cm wody.
Ja mam własnie taką wkładkę i regularnie używam jej do gotowania.
Przyrządzam na niej na przykład fileta z kurczaka albo ryby, zwykle najpierw
wkładam mięso, a potem jak juz sie troche obgotuje dokładam na wierzch jeszcze
jakies warzywa, (brokuły, fasolke szparagową, cukinie itp) i gotuje do
miekkości warzyw.
Moja wkładka jest rozkładana i pasuje do garnków o róznej średnicy ale nawet w
nieduzym rondelku dwa filety i 30-40 dkg warzyw da sie ugotować. Nigdy nie
miałam problemu z ilością pary, zawsze wszystko było dobrze ugotowane, soczyste
i smaczne.
Jednym słowem polecam
emma
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|