« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2015-10-17 18:57:33
Temat: Re: Włoski tort makaronowyDnia Sat, 17 Oct 2015 18:32:15 +0200, Stokrotka napisał(a):
> To samo pomyślałam , za dużo roboty.
I efekt jej niegodny, delikatnie mówiąc.
--
XL https://www.youtube.com/watch?v=wNcV_dHUHSs
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2015-10-17 18:58:14
Temat: Re: Włoski tort makaronowyDnia Sat, 17 Oct 2015 18:47:29 +0200, FEniks napisał(a):
> W dniu 2015-10-17 o 17:26, bbjk pisze:
>> W dniu 15-10-17 o 17:19, FEniks pisze:
>>
>>> Opisem posłużę się już gotowym, robiłam mniej więcej tak:
>>> http://www.uwielbiamgotowac.com/2014/09/woski-tort-m
akaronowy.html#.ViJmMjfovrc
>>>
>>
>> Nie spotkałam się z tym ani u nas, ani we Włoszech
>
> Ponieważ jego "włoskość" wzięła się po pierwsze z makaronu, a po drugie
> - przekrój ma włoskie barwy. ;)
Piękny jak... tort z ręczników. UWIELBIAM pasjami takie wynalazki 3-|
--
XL https://www.youtube.com/watch?v=wNcV_dHUHSs
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2015-10-17 18:59:51
Temat: Re: Włoski tort makaronowyDnia Sat, 17 Oct 2015 18:55:27 +0200, bbjk napisał(a):
> W dniu 15-10-17 o 18:47, FEniks pisze:
>
>> Ponieważ jego "włoskość" wzięła się po pierwsze z makaronu, a po drugie
>> - przekrój ma włoskie barwy. ;)
>
> Wzmocniłabym włoskość chlapiąc oliwą, zamiast fety - mozzarella, może
> wiórki parmezanu dodatkowo, odrobina lebiodki, to tak na szybko, więcej
> przyjdzie mi do głowy podczas produkcji. W sumie fajne pogotowie
> ratunkowe, bo składniki zawsze w domu są.
Danie typu zupa z trupa.
--
XL https://www.youtube.com/watch?v=wNcV_dHUHSs
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2015-10-17 19:08:01
Temat: Re: Włoski tort makaronowy"FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
news:56227be0$0$670$65785112@news.neostrada.pl...
> W dniu 2015-10-17 o 18:09, Pszemol pisze:
>> "bbjk" <b...@p...pl> wrote in message
>> news:mvtpbn$1v5$1@node1.news.atman.pl...
>>> W dniu 15-10-17 o 17:19, FEniks pisze:
>>>
>>>> Opisem posłużę się już gotowym, robiłam mniej więcej tak:
>>>> http://www.uwielbiamgotowac.com/2014/09/woski-tort-m
akaronowy.html#.ViJmMjfovrc
>>>
>>> Nie spotkałam się z tym ani u nas, ani we Włoszech, fajny pomysł, na
>>> pewno zrobię nieraz z rozmaitymi modyfikacjami, bo jedzonko szybkie
>>> i smaczne.
>>
>> Z opisu nie wywnioskowalem że szybkie :-)
>
> Może nie jest superszybkie, bo samo zapiekanie trwa ok. 30 min, ale jakoś
> bardzo pracochłonne też nie. Tylko dużo naczyń (i naczynek) się przy tym
> brudzi. ;)
Cas w piecu to czas pasywny - cos innego mozna wtedy sobie
znalezc do roboty... chodzilo mi raczej o czasochlonnosc i praco
chlonnosc przygotowan i wlasnie ilosc naczyniek do sprzatania :-)
Ale pomysl fajny, napewno warty wyprobowania.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2015-10-17 19:10:57
Temat: Re: Włoski tort makaronowy"FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
news:56227c25$0$670$65785112@news.neostrada.pl...
> W dniu 2015-10-17 o 18:40, bbjk pisze:
>> W dniu 15-10-17 o 18:32, Stokrotka pisze:
>>
>>> To samo pomyślałam , za dużo roboty.
>>
>> :D
>> Ewa, zaharowałaś się?
>
> Cały tydzień będę odpoczywać. ;)
:-)))) i odciski leczyć
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2015-10-17 19:15:46
Temat: Re: Włoski tort makaronowyW dniu 15-10-17 o 18:48, FEniks pisze:
> Może nie jest superszybkie, bo samo zapiekanie trwa ok. 30 min, ale
> jakoś bardzo pracochłonne też nie. Tylko dużo naczyń (i naczynek) się
> przy tym brudzi. ;)
Naczynka do zmywareczki, włożyć to momencik.
Już uszczelka OK?
--
B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2015-10-17 19:59:10
Temat: Re: Włoski tort makaronowyW dniu 2015-10-17 o 19:08, Pszemol pisze:
> wlasnie ilosc naczyniek do sprzatania :-)
Zdrajco!!! ;)
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2015-10-17 20:00:06
Temat: Re: Włoski tort makaronowyW dniu 2015-10-17 o 19:15, bbjk pisze:
>
> Już uszczelka OK?
Uszczelka już od dawna ok, ale kosztowało to bagatela 180zł.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
29. Data: 2015-10-17 20:03:35
Temat: Re: Włoski tort makaronowyW dniu 2015-10-17 o 18:55, bbjk pisze:
> W dniu 15-10-17 o 18:47, FEniks pisze:
>
>> Ponieważ jego "włoskość" wzięła się po pierwsze z makaronu, a po drugie
>> - przekrój ma włoskie barwy. ;)
>
> Wzmocniłabym włoskość chlapiąc oliwą, zamiast fety - mozzarella, może
> wiórki parmezanu dodatkowo, odrobina lebiodki, to tak na szybko,
> więcej przyjdzie mi do głowy podczas produkcji. W sumie fajne
> pogotowie ratunkowe, bo składniki zawsze w domu są.
Nie wczytywałam się w ten linkowany przepis. Ja też robiłam bez fety (po
pięciokrotnym pytaniu dziecięcia, czy aby na pewno jej nie dodam), a na
wierzchu oczywiście mozzarella. Zamiast warstwy z kurczakiem można
zrobić z rybą albo tylko z masą jajeczną a' la carbonara.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
30. Data: 2015-10-17 20:04:22
Temat: Re: Włoski tort makaronowyW dniu 2015-10-17 o 18:58, Ikselka pisze:
> Dnia Sat, 17 Oct 2015 18:47:29 +0200, FEniks napisał(a):
>
>> W dniu 2015-10-17 o 17:26, bbjk pisze:
>>> W dniu 15-10-17 o 17:19, FEniks pisze:
>>>
>>>> Opisem posłużę się już gotowym, robiłam mniej więcej tak:
>>>> http://www.uwielbiamgotowac.com/2014/09/woski-tort-m
akaronowy.html#.ViJmMjfovrc
>>>>
>>> Nie spotkałam się z tym ani u nas, ani we Włoszech
>> Ponieważ jego "włoskość" wzięła się po pierwsze z makaronu, a po drugie
>> - przekrój ma włoskie barwy. ;)
> Piękny jak... tort z ręczników. UWIELBIAM pasjami takie wynalazki 3-|
Słodka jesteś. Na ciebie zawsze można liczyć. 333333333-)
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |