Data: 2004-06-23 09:03:16
Temat: Re: Woda wapienna
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 23 Jun 2004 08:53:59 +0200, Waćpanna lub Waćpan *qd*, w wiadomości
news:<news:46d6.00000422.40d92906@newsgate.onet.pl> zawarł, co następuje:
> Zachcialo mi sie konfitur z zielonych orzechów włoskich.
> Po długich poszukiwaniach mam ok 10 przepisów na zrobienie tychże.
> Ale - każą tam wymoczyc orzechy w wodzie wapiennej. Znaczy nawet podaja, zeby
> wapno niegaszone zalac woda i ta woda to jest to. Powiedzmy.
> Skąd wziąc wapno niegaszone albo gotową wodę wapienną?
ze sklepu z odczynnikami chemicznymi na przykład
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
|