Data: 2005-11-15 13:13:36
Temat: Re: Wok-gdzie to cholerstwo kupic?
Od: b...@m...pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Wiadomość oryginalna -----
Od: "zabic spam" <"fiader(zabic spam)"@poczta.fm>
jary napisał(a):
> No wlasnie-taki prawdziwy, ze stali węglowej.
> Wszedzie jakas stal szlachetna ino.
>
> pozdrawiam
Dzieki za odpowiedzi.
Pewnie na pocztek za namowa , kupie zeliwny.
pozdrawiam
Jarek
=============
Pozwole sobie zauwazyc, ze kuchnia chinska polega przede wszystkim na
blyskawicznej obrobce cieplnej - a nie na duszeniu/[pieczeniu/smazeniu.
I wlasnie dlatego wok powinien byc cienki, a skladniki poddawane obrobce
cieplnej b. drobno pokrojone.
Swego czasu opowiadala w TVP o kuchni chinskiej pani Katarzyna Pospieszynska
[nie wiem, czy nie przekrecam nazwiska]. Ona kapitalnie opowiadala o i
pokazywala tajniki kuchni z calego swiata. Fakt, ze to bylo w czasach
prehistorycznych dla wielu osob z tej grupy.
A moze by tak namowic TVP na powtorki? bo to, co robia w TVP bladym switem,
a takze to, co jest 9-11 w TVP2 - to horror a nie gotowanie :(
Pozdrowka
Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|