Data: 2001-09-26 08:18:11
Temat: Re: Wolowina
Od: "Dorota B." <D...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witaj, mam kilka pytan:
> Piekny kawalek (1 kg to tak akurat)
jaka czesc wolowiny najlepiej? Tyle krowka ma roznosci ze nie wiadomo co
wybrac.
> Nastepnie wsadzamy do zimnego piekarnika,
Tak luzem, bez zadnej folii czy naczynia zaroodpornego?
> Ja pieke w elektrycznym piekarniku, zostawiam na noc.
> Nastepnie miesko wyjmujemy i wkladamy na 2 godziny do zalewy.
> Zalewa:
> Zagotowac 1 litr wody z 1 decylitrem soli kuchennej, 1 lyzeczka
> swiezo zmielonego pieprzu i 1 lyzeczka jalowca.
Czy po wyjeciu z zalewy nalezy to podgrzac czy wsowamy na zimno?
Dzieki za odpowiedz
Dorota
|