Data: 2000-07-26 17:53:40
Temat: Re: Wolowina z grilla po chinsku
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett <m...@w...net> wrote:
> Wladyslaw Los wrote:
> >
> > Magdalena Bassett <m...@w...net> wrote:
> >
> > > flank steak -
> > > moze Wladyslaw pomoze wytlumaczyc, ktora to czesc krowy)
> >
> > Voila. Miesnie brzuszne, po polsku to nazywa sie lata. Dosyc podly
> > kawalek miesa.
> >
> > Wladyslaw
>
> Dzieki za odpowiedz. L/ata? Owszem, moze sie wydawac podlym kawalkiem,
> ale po wyzylowaniu i pokrojeniu w poprzek i z lekkim skosem, jest to
> najlepsze mieso do chinskich dan z wolowina, zawsze kruche, miekkie, i
> delikatne, gdy sporzadzone szybko i w woku. Radze sprobowac.
Zgadza sie. Scisle rzecz biorac l/ata to flank, a flank steak, to
najlepsza czesc laty, zalecana do grilowania.
Wladyslaw
|