Data: 2004-07-26 21:17:15
Temat: Re: Wurzol rot
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <ce3rm3$1t$1@nemesis.news.tpi.pl>, "XX" <X...@i...net.pl>
wrote:
> olej z przyprawami
Właśnie. Würz öl. Olej z przyprawami korzennymi. Rot bo czerwony. Olej
można na czerowno zabarwić np. papryką. Jak domyślam się chodzi w tym
przypadku jednak o jakieś fabryczne smarowidło do mięsa na grill
nadające czerwony kolor. Jednak chyba nie "bejca", bo w polskiej
terminologii kulinarnej bejca to tyle co marynata. Czerwony kolor mięsa
osiąga się dzięki dodaniu do marynaty saletry, jednak tu jak myślę
chodzi o zabarwienie mięsa na czerwono po wierzchu. Tyle co
wyspekulowałem z mętnych informacji podanych przez pytającego. Może
rozetrzeć olej z wodorotlenkiem żelaza? ;-)
Władysław
|