Data: 2010-02-17 00:40:21
Temat: Re: Wykrawacze/foremki do wykrawania ciastek
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"PIOTR SP5FCI" <s...@g...pl> wrote in message
news:hlevf5$p87$1@inews.gazeta.pl...
> W dniu 2010-02-09 05:17, Prawusek pisze:
> >
> >
> > Każdy blacharz może zrobić takie wykrojniki z blachy białej czyli
> > cynowanej. Z nierdzewki też.
> > W ostateczności można samemu wyciąć z blachy konserwowej nielakierowanej
i
> > zlutować cyną lub lutem srebrowym (nie powinien to byc lut z dodatkiem
> > ołowiu) (luty dopuszczone do kontaktu z żywnością). Ze względu na to, że
> > kontakt z żywnoscią jest bardzo krótki na własne ryzyko mozna zastosować
> > zwykłą cynę 60. A nawet czarną blachę.
>
> Witam
>
> prościej kupić dużą blachę do ciast i z tego wycinać.
>
> a tak zapytam co to jest blacha konserwowa?
>
> busek
Blacha uzyskana z puszki po jej opróżnieniu... i rozcięciu wzdłu jednego
boku. :-))))))
|