Data: 2010-02-16 22:04:20
Temat: Re: Wykrawacze/foremki do wykrawania ciastek
Od: Krzysztof Tabaczyński <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "PIOTR SP5FCI" <s...@g...pl> napisał w wiadomości
news:hlevf5$p87$1@inews.gazeta.pl...
>W dniu 2010-02-09 05:17, Prawusek pisze:
>>
>>
>> Każdy blacharz może zrobić takie wykrojniki z blachy białej czyli
>> cynowanej. Z nierdzewki też.
>> W ostateczności można samemu wyciąć z blachy konserwowej nielakierowanej
>> i
>> zlutować cyną lub lutem srebrowym (nie powinien to byc lut z dodatkiem
>> ołowiu) (luty dopuszczone do kontaktu z żywnością). Ze względu na to, że
>> kontakt z żywnoscią jest bardzo krótki na własne ryzyko mozna zastosować
>> zwykłą cynę 60. A nawet czarną blachę.
>
> Witam
>
> prościej kupić dużą blachę do ciast i z tego wycinać.
>
> a tak zapytam co to jest blacha konserwowa?
Blacha stalowa z puszki konserw?
Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
|