Data: 2010-02-16 20:32:41
Temat: Re: Wykrawacze/foremki do wykrawania ciastek
Od: PIOTR SP5FCI <s...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-02-09 05:17, Prawusek pisze:
>
>
> Każdy blacharz może zrobić takie wykrojniki z blachy białej czyli
> cynowanej. Z nierdzewki też.
> W ostateczności można samemu wyciąć z blachy konserwowej nielakierowanej i
> zlutować cyną lub lutem srebrowym (nie powinien to byc lut z dodatkiem
> ołowiu) (luty dopuszczone do kontaktu z żywnością). Ze względu na to, że
> kontakt z żywnoscią jest bardzo krótki na własne ryzyko mozna zastosować
> zwykłą cynę 60. A nawet czarną blachę.
Witam
prościej kupić dużą blachę do ciast i z tego wycinać.
a tak zapytam co to jest blacha konserwowa?
busek
|