Data: 2006-06-24 15:56:38
Temat: Re: Wysyp truskawek...
Od: "Miszka52" <m...@n...interia.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "czeremcha" <c...@t...pl> napisał w wiadomości
news:1151135746.378774.320290@i40g2000cwc.googlegrou
ps.com...
Killer napisał(a):
> Chciałbym dziś zrobić pierogi (drożdzowe), ale nurtuje mnie czy do nich
> wkładacie całe truskawki czy jakoś inaczej? Czy podczas gotowania jak
> puszczą sok to nie rozkleją ciasta?
Wkładam całe. I nie rozklejają się.
Jeszcze i tych pierogach - troszkę trudniej jest "na oko" okreslić
czas gotowania. Normalne pierogi toną, wypływają, jeszcze chwila - i
gotowe. Drożdżowe nie toną. I koniecznie, koniecznie trzeba je
obracać. No i przed wrzucaniem do wody wziąć poprawkę na to, że
rosną!
Smacznego!
Ach, nie wiem, czy i dzisiaj ich nie zrobię...
Ania
...............................
Też wypróbuję, bo nie ma to jak sprawdzone przepisy.
Ale knedle z truskawkami też są pycha (z ziemniaczanego ciasta). Mniam. Na
to bułeczka przyrumieniona na masełku, trochę cukru i kleks kwasnej
śmietany... Mmmmm...
|