Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!wsisiz.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!a
tlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!localhost!not-for-mail
From: Marynatka <m...@f...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Yerba mate
Date: 25 Nov 2004 18:05:51 GMT
Organization: KrakRower
Lines: 30
Message-ID: <s...@r...linux.krakow.pl>
References: <cna388$2rl$1@atlantis.news.tpi.pl> <c...@s...re>
<s...@r...linux.krakow.pl>
<F%npd.10464$1B2.1286@trnddc02>
NNTP-Posting-Host: 81.21.195.194
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1101406439 4281 81.21.195.194 (25 Nov 2004 18:13:59 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 25 Nov 2004 18:13:59 +0000 (UTC)
User-Agent: slrn/0.9.8.0 (Linux)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:222888
Ukryj nagłówki
On 2004-11-25, eMeL <badbatz99@hotmailCUT_THIS_OUT.com> wrote:
>> Ja mam takie specjlane urządzonko (tatko kiedyś mi z Urugwaju przywiózł).
>> Ale próbowałam też parzyć to w porcelanowym czajniczku i wyszło w sumie
>> znośne.
>> Najważniejsze to aby ziela było dużo a wody mało - wtedy wyjdzie podobny
>> napar jak w urządzonku.
>
> Poczytaj sobie watek o yerba mate ktory zaistnial tu jakies 2 miesiace temu. Takze
o
> parzeniu, naczyniach, etc.
Możesz mi wyjasnić po jakiego diabła?
Nie zadawałam żadnego pytania -żeby mnie odsyłać do archiwum grupy.
Podzieliłam się tylko i wyłącznie swoimi spostrzeżeniami...
za to też wywalają tu człowieka do archiwum...strach się bać ;-P
Czy Ty jeden taki nadgorliwiec, czy grupa tak "ewoluowała" (że tych co się
dzielą własnym doświadczeniem goni się po archiwach, pomimo, że o to wcale
nie proszą, nie pytają o rady itp) w ciagu tego roku,
mniej więcej, co mnie tu nie było?
Rozumiem - gdybym zadała kolejne pytanie o ciasto na pizzę....to
jeszcze....
Wrzuć na luz - jak zacznę pytać, to mnie możesz po archiwach ciągać - teraz
daj sobie na wstrzymanie - dziękuję.
--
Pozdrawiam
Marzena z Kubusiem (18.03.2001)
i Szymonem lub Natalią (~08.06.2005)
|