Data: 2005-10-27 10:56:25
Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)
Od: "Kondziorek" <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Theli" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:djni8a$igb$1@sunflower.man.poznan.pl...
> ILKA napisał(a):
>
> > ucze sie robic rybe, ale po 2 dniach jedzenia filetow z morszczuka i
mintaja
> > (sol pieprz wegeta jajko i maka/bulka tarta) juz mi sie znudzilo danie
robione
> > w taki wlasnie spoSob, dzis mam znow filety (moja druga polowka
zasmakowala
> > sie w rybkach) jak mozna je przyrzadzic zeby bylo pysznie ale inaczej
oprocz
> > ryby po grecku?
>
> Filety z lososia lub pstraga, albo cale pstragi. Bez panierki, tylko
> lekko oproszone sola i pieprzem i skropione cytryna.
>
Ok ale powiedzcie jeszcze jedno
Smazyc na patelni z niewielka iloscia tluszczu czy raczej w glebokim
tluszczu?
A moze wogole na patelni beztluszczowej?
Jub po prodstu piec na grillu?
A jesli na grillu to zawiniete w alufolie?
Czy raczej na tacce do pieczenia na grillu? lub w specjalnym koszyczku do
pieczenia ryb?
A moze bezporednio mna grillu?
Co radzicie?
i jakie gatunki ryb sie najlepiej nadaja do poszczegolnych rodzajow
"obrobki"? lub tez do poszczegolnych potraw?
Pozdrawiam
Kondziorek
|