Data: 2007-07-06 19:24:22
Temat: Re: Z jakich ziemniakow frytki i czym zabezpieczyc biszkopt
Od: "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Owszem. Zrob jedna galaretke, do ktorej uzyjesz polowe albo i mniej
> wody, niz w przepisie na pudelku. Gdy zacznie gestniec, tzn. gdy bedzie
> konsystencji surowego bialka, zalej nia wierzch biszkoptu. Po
> zastygnieciu ta "sztywna" galaretka stworzy to cos w rodzaju bariery. Na
> to uloz odsaczone owoce i zalej masa smietankowa, a na wierz znow
> "sztywna" galaretke.
>
>
> MB
Ten Tortenguß ma konsystencje cos pomiędzy galaretką a kisielem (identyczna
konsystencję i smak ma o ile dobrze pamiętam Frużelina). Kiedyś próbowałam z
mniejszą ilością wody robić Tortenguß konsystencja była właściwie taka sama.
Myslę że lepiej zastosowac zwykłą galaretkę.
Pozdrawiam
Monika
|