Data: 2010-08-17 09:25:31
Temat: Re: Z makaronu szybko prosto czysto
Od: "Aicha" <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "sam jestem" napisał:
> kolanka, nitki drobne i grube, 30cm spagetti, swiderki, lazanki,
> gwiazdki. Kolorow roznych, jak i czasow gotowania.
> Jak to wykorzystac, co z tego robic?
Brokuł gotowany - może być z fixem 4 sery Knura lub z żółtym serem;
sos pieczarkowy lub inny grzybowy (np. boczniaki);
spaghetti carbonara (boczek, cebula, śmietana, jajko);
ser pleśniowy, szpinak (razem lub osobno);
mięso mielone+groszek (lepiej świeży lub mrożony, ale z puszki też może
być), ew. +pieczarki+cebula+bulion grzybowy (mój autorski przepis;));
sos pomidorowo-paprykowo-cebulowy;
sos z grzybów suszonych + ser żółty;
kiełbasa pokrojona z cebulą, z pomidorem lub bez;
mrożonki warzywne na patelnię lub zwykłe...
Sosy mogą być z mięsem - pierś z kuraka, mielone, z szynką, z
boczkiem, kiełbasą - lub bez, na ostro (chilli, ostra papryka, tabasco)
lub nie (jak kto lubi).
Możliwości jest multum, ograniczeniem - wyłącznie wyobraźnia.
Łazanki - z kapustą, gwiazdki i nitki to raczej do zup.
No i oczywiście sałatki - z ugotowanego, zimnego makaronu.
--
Pozdrawiam - Aicha (matka ryżowo-kaszowego niejadka:))
|