Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news
.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Tucherka <p...@N...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Z mikrofalówki...(3)
Date: Tue, 25 Jan 2005 13:06:40 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 48
Message-ID: <ct5cpq$1b5$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <ct54l5$h71$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: dov203.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1106654843 1381 83.24.129.203 (25 Jan 2005 12:07:23
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 25 Jan 2005 12:07:23 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla Thunderbird 1.0 (Windows/20041206)
X-Accept-Language: pl, en-us, en
In-Reply-To: <ct54l5$h71$1@atlantis.news.tpi.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:229082
Ukryj nagłówki
MIR napisał(a):
> Witam ponownie
>
> Poprzednio pytałem o mięso ("odnośnie mikrofalówki") - dziękuję
> za wszystkie otrzymane wówczas odpowiedzi! Obecnie, chciałbym
> nieco pogłębić i rozszerzyć ów temat mikrofalówkowy..,
>
> Załączona instrukcja, jest wprawdzie polsko języczna - ale jedyną dotąd
> czynnością, którą udało mi się nastawić, korzystając z instrukcji - było
> ustawienie zegara mikrofalówki...
>
> Przede wszystkim, proszę o wyrozumiałość - uważam bowiem, że Szanowna ta
> Grupa powinna służyć również osobom tak bardzo "początkującym",
> co to nawet "herbaty nie potrafią ugotować".., ale o herbatę, zapytam może
> innym razem - teraz natomiast prosiłbym, aby ktoś, zechciał mi doradzić,
> jak przygotować zwykłe kanapki, podgrzane w mikrofalówce, w taki sposób
> żeby potem nadawały się do spożycia.
>
> Chodzi mi o takie szczegóły, jak:
>
> - jakie powinno być pieczywo, czy tostowe, czy może być przekrojona bułka?
> - jakiego pieczywa nie powinno się stosować do tego celu?
> - jakie można, lub należy, stosować składniki i w jakiej postaci?
> - jakich składników lepiej nie stosować i dlaczego?
> - co zrobić z tymi składnikami i czego nie robić?
> - jakich nastawień (czas, temp, rodzaj źródła ciepła, itp.) użyć w
> mikrofalówce?
>
> Autorom obiecuję, że otrzymane cenne wskazówki NIE PRZEPADNĄ(!),
> albowiem zostaną zarejestrowane na moim dysku o nazwie "Grupa od garów"
> Z czasem - jeżeli dysk ten zostanie zapełniony przez "Szanownom
> Grupeczkie", zamierzam zawartą w nim wiedzę, wykorzystać do wydania
> przeszło 1000-stronicowej kulinarnej publikacji 100-lecia, której tytuł
> zostanie ustalony przez Grupę pl.rec.kuchnia drogą głosowania, losowania,
> względnie w inny, bardziej udoskonalony sposób.
>
> Z pozdrowieniem ( - ) MIR
>
>
szczerze mowiac nie przepadam za mikrofalowka...uzywam jej jedynie do
podgrzewania na szybko roznych dan (zupy itp.), do robienia
zapiekanek..mam funkcje grila wiec wychodza dobre i chrupiace no i jak
pisalam wyzej do robienia popkornu specjalnie do mikrofalowki
przeznaczonego...i chyba tyle....reszte robie sama z moja ukochana
kuchnia :) ;)
pozdro tuch
|