Data: 2006-11-09 17:20:52
Temat: Re: ZIEMNIACZANKA GORSKA NIE TYLKO...
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "anatol" <j...@t...pl> napisał w wiadomości
news:1163092482.808620.48790@e3g2000cwe.googlegroups
.com...
Multisenior napisał(a):
> ... dla koszernych.
>
> Typowe składniki, pod koniec smażymy cebulkę do zrumienienia, dodajemy
> makę w/g upodobań gęstościowych, rozprowadzamy wodą lub zupą zagotowujemy.
> Dodajemy śmietanę, zieleń pietruszki i koperku. Nalewamy niezbyt gorącą na
> talerze, na których znajdują się GÓRKI startego na grubej tarce sera
> MYŚLIWSKIEGO...
> Teoretycznie może to być każdy inny ser wędzony...
Czyli co w tych składnikach bo jak koszerne - to mięso wołowe lub
drobiowe. Czy bez mięsa jest. Wyglada mi na typową zupę jarzynową
plus ser wędzony. Lubie sery pod każdą postacią wybróbuję, ale
tych kalorii będzie.
========
Jak chcesz KOSZERNE z SEREM i ŚMIETANĄ, to bez MIĘSA!!
"Nie będziesz gotował cielęcia w mleku jego matki".
KOSZERNOŚC WYKLUCZA mieszanie mięsa i produktów mlecznych.
Zresztą "multisenior" (pewnie ze starczej demencji) też walnał BYKA, bo
sporo zółtych serów jest NIE KOSZERNA. Jeżeli powiem podpuszczka pochodzi,
jak Pan Bóg przykazał, z zołądka cielaka, to jest to ser niekoszerny.
DJD
|