Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Stefan" <s...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Zaczynamy święta
Date: Thu, 8 Dec 2011 13:46:38 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 49
Message-ID: <jbqbji$fqn$1@inews.gazeta.pl>
References: <4edfb415$0$1453$65785112@news.neostrada.pl>
<jboec6$5ie$1@inews.gazeta.pl>
<4ee09e87$0$1445$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: smartmind.petroinform.com
X-Trace: inews.gazeta.pl 1323348403 16215 195.150.129.55 (8 Dec 2011 12:46:43 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 8 Dec 2011 12:46:43 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
X-Priority: 3
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-User: stefan1951
X-Antivirus: avast! (VPS 111207-1, 2011-12-07), Outbound message
X-MSMail-Priority: Normal
X-Antivirus-Status: Clean
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:339410
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Andrzej" <k...@o...eu> napisał w wiadomości
news:4ee09e87$0$1445$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Stefan" <s...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:jboec6$5ie$1@inews.gazeta.pl...
>>
>> Użytkownik "Andrzej" <k...@o...eu> napisał w wiadomości
>> news:4edfb415$0$1453$65785112@news.neostrada.pl...
>>> Zbigniew napisał, że cisza i martwota , albo jakoś takoś.
>>> Ja chłopak na hektarach ubijam na święta swiniaka , cielę i kilka
>>> królików, za kilka miesięcy rocznego byczka (wołowina). Dajcie proszę
>>> rady co z tego mozna zrobić. Bardzo będę cenił rady i przepisy mniej
>>> tradycyjne, np co mozna zrobić z łebka, nóżek, ogona itp . Wiadomo co
>>> można zrobić ze schabu, ligawy, pręgy czy szynki albo rozbeftu bo tylko
>>> ktoś bez jakiegokolwiek doświadczenia zepsuje tak dobre mięsa ale zrobić
>>> cacko z gorszego gatunku to mistrzostwo. Czarodzieje do dzieła.
>> Po pierwsze: troll
>> po drugie: na bicie świniaka i cielaka na święta - a myślimy chyba o
>> TEGOROCZNYCH Świętach Bożego Narodzenia_ to już nieco za późno,
>> szczególnie jeśli chodzi o dobrą wędlinkę. A jeśli na mięso - to
>> przepisów jest od groma tylko na ile osób to ma być.
>> po trzecie: Wujek Google jeszcze żyje i na przykład:
>> http://www.przepisy.wortale.net/1206-Duszone-policzk
i-wolowe-z-sosem-z-czerwonego-wina.html
>> Z punktów 2,3 i 4 wynika niezbicie punkt 1
>> z poważaniem
>> Stefan
>>......................
> Oj wujek Stefan jesteś tak mądry, że chyba potrafisz wyszczać dziurkę w
> śniegu niczym ruski uczony.
A nawet jak pani hrabina będzie prowadzić, to potrafię się podpisać
> Po pierwsze do świąt dwa tygodnie a więc starczy czasu nawet na wędliny.
Pewnie, można wieczór ubić i rano wędzić - to i jeden dzień starczy.
> Po drugie przerabianie świniaka czy cielaka to nie tylko wędliny, Są
> orzecież pasztety (królik), galarety, rolady
bez komentarza ( a właściwie galantynę z króliczych móżdżków to bym zjadł.
Jeden szkopuł - trzeba ok 10 króliczych móźdżków na porcję...)
> Po trzecie wujek googl to twoja rodzina ja wolę przepisy od konkretnych
> ludzi którym mogę na przykład podziękować za dobry przepis.
> Troll?- człowieku więcej wiary idą święta.
Przepisu na policzki pewnie nie zauważyłeś, szkoda...
EOT
pozdr
Stefan
|