Data: 2011-12-08 11:24:55
Temat: Re: Zaczynamy święta
Od: "Andrzej" <k...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Stefan" <s...@o...pl> napisał w wiadomości
news:jboec6$5ie$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "Andrzej" <k...@o...eu> napisał w wiadomości
> news:4edfb415$0$1453$65785112@news.neostrada.pl...
>> Zbigniew napisał, że cisza i martwota , albo jakoś takoś.
>> Ja chłopak na hektarach ubijam na święta swiniaka , cielę i kilka
>> królików, za kilka miesięcy rocznego byczka (wołowina). Dajcie proszę
>> rady co z tego mozna zrobić. Bardzo będę cenił rady i przepisy mniej
>> tradycyjne, np co mozna zrobić z łebka, nóżek, ogona itp . Wiadomo co
>> można zrobić ze schabu, ligawy, pręgy czy szynki albo rozbeftu bo tylko
>> ktoś bez jakiegokolwiek doświadczenia zepsuje tak dobre mięsa ale zrobić
>> cacko z gorszego gatunku to mistrzostwo. Czarodzieje do dzieła.
> Po pierwsze: troll
> po drugie: na bicie świniaka i cielaka na święta - a myślimy chyba o
> TEGOROCZNYCH Świętach Bożego Narodzenia_ to już nieco za późno,
> szczególnie jeśli chodzi o dobrą wędlinkę. A jeśli na mięso - to przepisów
> jest od groma tylko na ile osób to ma być.
> po trzecie: Wujek Google jeszcze żyje i na przykład:
> http://www.przepisy.wortale.net/1206-Duszone-policzk
i-wolowe-z-sosem-z-czerwonego-wina.html
> Z punktów 2,3 i 4 wynika niezbicie punkt 1
> z poważaniem
> Stefan
>......................
Oj wujek Stefan jesteś tak mądry, że chyba potrafisz wyszczać dziurkę w
śniegu niczym ruski uczony.
Po pierwsze do świąt dwa tygodnie a więc starczy czasu nawet na wędliny.
Po drugie przerabianie świniaka czy cielaka to nie tylko wędliny, Są
orzecież pasztety (królik), galarety, rolady
Po trzecie wujek googl to twoja rodzina ja wolę przepisy od konkretnych
ludzi którym mogę na przykład podziękować za dobry przepis.
Troll?- człowieku więcej wiary idą święta.
|