Data: 2011-12-07 19:21:37
Temat: Re: Zaczynamy święta
Od: "Stefan" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Andrzej" <k...@o...eu> napisał w wiadomości
news:4edfb415$0$1453$65785112@news.neostrada.pl...
> Zbigniew napisał, że cisza i martwota , albo jakoś takoś.
> Ja chłopak na hektarach ubijam na święta swiniaka , cielę i kilka
> królików, za kilka miesięcy rocznego byczka (wołowina). Dajcie proszę rady
> co z tego mozna zrobić. Bardzo będę cenił rady i przepisy mniej
> tradycyjne, np co mozna zrobić z łebka, nóżek, ogona itp . Wiadomo co
> można zrobić ze schabu, ligawy, pręgy czy szynki albo rozbeftu bo tylko
> ktoś bez jakiegokolwiek doświadczenia zepsuje tak dobre mięsa ale zrobić
> cacko z gorszego gatunku to mistrzostwo. Czarodzieje do dzieła.
Po pierwsze: troll
po drugie: na bicie świniaka i cielaka na święta - a myślimy chyba o
TEGOROCZNYCH Świętach Bożego Narodzenia_ to już nieco za późno, szczególnie
jeśli chodzi o dobrą wędlinkę. A jeśli na mięso - to przepisów jest od groma
tylko na ile osób to ma być.
po trzecie: Wujek Google jeszcze żyje i na przykład:
http://www.przepisy.wortale.net/1206-Duszone-policzk
i-wolowe-z-sosem-z-czerwonego-wina.html
Z punktów 2,3 i 4 wynika niezbicie punkt 1
z poważaniem
Stefan
|