Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Stefan" <s...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Zaczynamy święta
Date: Wed, 7 Dec 2011 20:21:37 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 23
Message-ID: <jboec6$5ie$1@inews.gazeta.pl>
References: <4edfb415$0$1453$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: smartmind.petroinform.com
X-Trace: inews.gazeta.pl 1323285702 5710 195.150.129.55 (7 Dec 2011 19:21:42 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 7 Dec 2011 19:21:42 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
X-Priority: 3
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-User: stefan1951
X-Antivirus: avast! (VPS 111207-0, 2011-12-07), Outbound message
X-MSMail-Priority: Normal
X-Antivirus-Status: Clean
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:339391
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Andrzej" <k...@o...eu> napisał w wiadomości
news:4edfb415$0$1453$65785112@news.neostrada.pl...
> Zbigniew napisał, że cisza i martwota , albo jakoś takoś.
> Ja chłopak na hektarach ubijam na święta swiniaka , cielę i kilka
> królików, za kilka miesięcy rocznego byczka (wołowina). Dajcie proszę rady
> co z tego mozna zrobić. Bardzo będę cenił rady i przepisy mniej
> tradycyjne, np co mozna zrobić z łebka, nóżek, ogona itp . Wiadomo co
> można zrobić ze schabu, ligawy, pręgy czy szynki albo rozbeftu bo tylko
> ktoś bez jakiegokolwiek doświadczenia zepsuje tak dobre mięsa ale zrobić
> cacko z gorszego gatunku to mistrzostwo. Czarodzieje do dzieła.
Po pierwsze: troll
po drugie: na bicie świniaka i cielaka na święta - a myślimy chyba o
TEGOROCZNYCH Świętach Bożego Narodzenia_ to już nieco za późno, szczególnie
jeśli chodzi o dobrą wędlinkę. A jeśli na mięso - to przepisów jest od groma
tylko na ile osób to ma być.
po trzecie: Wujek Google jeszcze żyje i na przykład:
http://www.przepisy.wortale.net/1206-Duszone-policzk
i-wolowe-z-sosem-z-czerwonego-wina.html
Z punktów 2,3 i 4 wynika niezbicie punkt 1
z poważaniem
Stefan
|