Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zając Re: Zając/sciaganie skory UWAGA! Nie dla

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Zając/sciaganie skory UWAGA! Nie dla

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "Jerzy" <0...@m...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Zając/sciaganie skory UWAGA! Nie dla
Date: Tue, 19 Dec 2000 10:05:51 +0100
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 34
Message-ID: <91n89j$hr7$1@sunsite.icm.edu.pl>
References: <91ivh1$bvv$1@news.tpi.pl> <3...@w...net>
<91m1h4$tsb$1@i26.cnt.pl> <3...@w...net>
NNTP-Posting-Host: brama.proszynski.pl
X-Trace: sunsite.icm.edu.pl 977216627 18279 193.218.115.254 (19 Dec 2000 09:03:47
GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 19 Dec 2000 09:03:47 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MSMail-Priority: Normal
X-Notice1: This post has been postprocessed on the news.icm.edu.pl server.
X-Notice2: Subject line has been filtered and any Odp: strings removed.
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:39330
Ukryj nagłówki

Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> Marek Drabik wrote:
> > Magdalena Bassett <m...@w...net> napisał / wrote:
> > > Zakladam, ze zajac jest wypatroszony.
A jeśli nie to nic nie obcinać
[...]
> > uwiazac zajaca na [...]
za tylne nogi, najlepiej w drzwiach na solidnych hakach, podstawić dużą
miskę,

> > Efekt taki sam, ale technologiznie latwniej, bo jak lezy to tzeba go
> > trzymac, a jak wisi, to "rekawiczke" latwiej sciagnac.
> > Brzmi jak horror, ale dziala.
I to bardzo dobrze. Trzeba tylko zacząć ściągać od góry, od pierwszego
stawu, należy posługiwać się bardzo ostrym nożem ale nie rozcinać skóry, w
większości ciągnięta do dołu schodzi sama. Problemy występują w okolicy
różnych otworów i tutaj zalecam ostrożność. Po ściągnięciu skóry,
rozpruwamy brzuszek, flaki w okolicy otworów wentylacyjnych zawiazujemy b.
mocno sznurkiem [inaczej spotka nas przykra niespodzianka] i dopiero
odcinamy od mięsa. Wyciągamy w całości do mniejszej miski i oddzielamy
podroby.

> Naprawde, jest to straszne. Ciagle jem mieso, ale sama sie przerazam,
> jakie ohydztwa musimy popelniac, zeby je jesc!
Bez przesady. Dużo gorzej wygląda proces pozyskiwania wieprzowiny i
wołowiny.

> Prawda z tym wieszaniem. Tak tez widzialam, na drzwiach w kuchni
> powieszony i obdzierany. Fu! Koniec, nigdy juz nie zjem zajaca!
A ja za dwa dni będę miał zająca. A pasztet jest przepyszny.
pozdr Jerzy


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.12 Jo'Asia
19.12 Jolanta Budzisz
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a