Data: 2001-05-25 21:16:19
Temat: Re: Zamrozić botwinkę?
Od: "Cezary Gmyz" <c...@z...media.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja w kwestii podobnej czyli warzyw sezonowych a konkrertnie szparagów. Też
się zastanawiałem jak ocalić ich smak bo za kilka dni przypadnie szczyt
szparagowych żniw i zastanwiam się czy szparagi można mrozić i ewentualnie
jak to robić: czy je myć, czy blanszować przed morożeniem a może wręcz
gotować? Podobnie zastanawiam się jak z tą botwinką: myć czy nie przed
mroźeniem, czy buraczki z botwinki też kroić czy zostawić w całości.
Czarek
Użytkownik "Ana" <a...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:9elgc7$nq8$1@news2.ipartners.pl...
> Kochani,
> czy ktoś z Was zamroził kiedy botwinkę?
> Jeszcze tylko przez kilka tygodni będzie na rynku, a ja ją tak uwielbiam!
> Nie mogę jednak paść rodzinki tym samym zielskiem przez wszystkie
weekendy,
> bo mi wymówią w końcu kuchnię.
> Można to to zamrozić?
> A jeżeli to w jaki stanie - surowym pokrojonym czy też może podgotowanym?
> Nie będzie z tego potem jakaś breja niewymowna?
> Podpowiedzcie please!
>
> --
> Ania K.
>
>
|