Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.one
t.pl!not-for-mail
From: Jo'Asia <J...@r...art.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Zapiekane ziemniaczki
Date: Tue, 05 Dec 2000 23:05:47 +0100
Organization: KF Rassun, SF Framling
Lines: 29
Sender: [jslupek mail.onet.pl]@d-94-53-04.cyfronet.krakow.pl
Message-ID: <c...@J...Asia.rassun>
References: <3a229e46$0$44236@news2.zeelandnet.nl>
NNTP-Posting-Host: d-94-53-04.cyfronet.krakow.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 976054242 14993 149.156.1.164 (5 Dec 2000 22:10:42 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 5 Dec 2000 22:10:42 GMT
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
X-Posting-Agent: Chomik/1.0.3.0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:38344
Ukryj nagłówki
Danka wystukał w wiadomości <3a229e46$0$44236@news2.zeelandnet.nl>:
> Mam fajny i latwy przepis na cos smacznego z ziemniakow:
> - ziemniaczki ( ile zalezy od tego, ile zwykle zjadacie ) dokladnie umyc.
> Lepiej, zeby byly one ladne okraglutkie lub przynajmniej w miare bez oczek
> - pokroic je na cieniutkie plasterki - nie obierac!!!!
> - tak pokrojone ziemniaki ukladac w rzedach ,ale niezbyt dlugich, (
> plasterek zakladac na nastepny, zeby tego pod spodem widac bylo ok. 0,5 cm )
> na blasze do pieczenia ciastek
A można w żaroodpornym naczyniu? Bo blachę mam tylko tą z wyposażenia
firmowego kuchenki ;).
> - calosc zalac rosolkiem, ( z jednej kostki wystarczy ) i zapiekac ok 35 -
> 45 min. w temp. 175 - 200 st.
> Pod koniec pieczenia ziemniaki posypac tartym zoltym serem.
> Wychodzi mniam! A dzieki rosolowi plasterki sklejaja sie i praktycznie sie
> nic nie przypala do blachy.
Spróbuje przy najbliższej okazji.
Jo'Asia
--
(\(\ Joanna Słupek (\_/) http://rassun.art.pl /)/)
=(';')= j...@h...pl =(';')= http://esensja.art.pl =(';')=
~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~
Kara śmierci ma charakter nieodwracalny
|