Data: 2006-02-17 08:05:04
Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: Habeck Colibretto <h...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 16.02.2006, o godzinie 14.17.08, na pl.rec.kuchnia, Marek W.
napisał(a):
>> <ciach>
>> A nie da rady samemu zrobić?
>> BTW po jakieś 64-70zł/kg są masła w sklepach ze zdrową żywnością.
>>
> http://www.cookingforengineers.com/article.php?id=11
3
O! Tak kiedyś udało mi się zrobić - wyszło zamiast bitej śmietany. :) Swoją
drogą pyszne masło w ten sposób wychodzi - śmietana była dosładzana i mało
nabrało delikatnego słodkiego posmaku. :) Tylko oddzielenie go od resztek
było niezbyt wygodne. A jak się nazywają te specjalne drewniane naczynia, w
których się ubijało kiedyś śmietanę i wychodziło masło?
--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach
|