Data: 2004-01-08 07:00:07
Temat: Re: Zeliwny wok - dlaczego przywiera?
Od: "Basia" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "GreGo" <n...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bthp6p$34u$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Ja tam proponuje przepalić go piachem. Wrzucasz piach do woka lub na
> > patelnie i ostro grzejesz. Zamiast piachu może być zwykła sól. Ważne
jest
> to
> > aby był wok cały zasypany. Miłego gotowania.
> >
> > Pozdrawiam
> > Kucharz Amator
> > Wojti
>
> A jak dlugo sie przepala? I jak poznac czy sie przepalil?
proponuje odwiedzic strone www.kuchniachinska.pl - tam jest sporo informacji
o kuchni chinskiej, w tym rowniez obszerny artykul o wypalaniu woka.
pozdrawiam
Basia
|