« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-07 18:40:38
Temat: Re: Zeliwny wok - dlaczego przywiera?Dnia 2004-01-07 19:40:56 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *GreGo* skreślił te oto słowa:
> Dzisiaj uzywalem pierwszy raz woka. Mam zeliwny kupiony w selgrosie.
> Niestety przywiera, dlaczego? Moze cos zle robie? Jak nalezy postepowac z
> takim wokiem?
Przepaliles go, potraktowales olejem?
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@h...pl
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-07 18:40:56
Temat: Zeliwny wok - dlaczego przywiera?Dzisiaj uzywalem pierwszy raz woka. Mam zeliwny kupiony w selgrosie.
Niestety przywiera, dlaczego? Moze cos zle robie? Jak nalezy postepowac z
takim wokiem?
Pozdrawiam,
Grzegorz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-07 18:57:47
Temat: Re: Zeliwny wok - dlaczego przywiera?
Ja tam proponuje przepalić go piachem. Wrzucasz piach do woka lub na
patelnie i ostro grzejesz. Zamiast piachu może być zwykła sól. Ważne jest to
aby był wok cały zasypany. Miłego gotowania.
Pozdrawiam
Kucharz Amator
Wojti
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-07 20:13:41
Temat: Re: Zeliwny wok - dlaczego przywiera?> Ja tam proponuje przepalić go piachem. Wrzucasz piach do woka lub na
> patelnie i ostro grzejesz. Zamiast piachu może być zwykła sól. Ważne jest
to
> aby był wok cały zasypany. Miłego gotowania.
>
> Pozdrawiam
> Kucharz Amator
> Wojti
A jak dlugo sie przepala? I jak poznac czy sie przepalil?
Pozdrawiam,
Grzegorz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-08 07:00:07
Temat: Re: Zeliwny wok - dlaczego przywiera?
Użytkownik "GreGo" <n...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bthp6p$34u$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Ja tam proponuje przepalić go piachem. Wrzucasz piach do woka lub na
> > patelnie i ostro grzejesz. Zamiast piachu może być zwykła sól. Ważne
jest
> to
> > aby był wok cały zasypany. Miłego gotowania.
> >
> > Pozdrawiam
> > Kucharz Amator
> > Wojti
>
> A jak dlugo sie przepala? I jak poznac czy sie przepalil?
proponuje odwiedzic strone www.kuchniachinska.pl - tam jest sporo informacji
o kuchni chinskiej, w tym rowniez obszerny artykul o wypalaniu woka.
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |