Data: 2005-05-09 15:05:09
Temat: Re: Ziemniaki do obiadu
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anna Styś wrote:
> Witam.
>
> Dajcie jakiś fajny przepisik na ziemniaczki do obiadku. Robiłam już smażone,
> grilowane, z ziołami, w śmietanie, teraz czas na coś nowego. Mąż nie lubi
> nudy na talerzu i chciałabym czymś się popisać. Do ziemniaków planuję
> brokuły pod sosem beszamelowym i kotlety sojowe mielone. Proszę o rady.
>
> Anna S.
>
>
Podwojnie pieczone. Po upieczeniu w piecu zawiniete w folie, przeciac
na pol, wydrazyc zachowujac lupiny, zrobic pure z maslem, mlekiem i
przyprawami, dodac pieczonego czosnku, jak kto lubi, i nalozyc z
powrotem w wydrazone lupiny. Polac odrobina stopionego masla i zapiec
pod opiekaczem, az zaczna brazowiec na wierzchu.
Mozna tez calkowicie pominac lupiny i wyciskac ksztalty przez szpryce
bezposrednio na posmarowana blache.
MB
|