Data: 2004-09-25 08:57:38
Temat: Re: Zioła w kuchni
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Pozdrawiam Kucharzy Małych i Wielkich!
> Kto pomoże przekonać mi mojego mężczyznę, który rozpoczął swiją kariere w
> kuchni, że w dodawaniu ziół do potraw najważniejszy jest UMIAR !!! Dpdaje
> ich do wszystkiego i w ilościach niepomoiernych, bez względu na to czy
> pasują czy nie. Proszę o podanie wymiernej ilości dodawania np. bazyli do
> 0,5 l. sosu. Pozdrawiam ziołowo!
>
>
Obawiam się, że to się nie uda nikomu. :-(. Ty go nie przekonałaś! Ale co do
umiaru masz całkowitą rację! Na pytanie o bazylie nie odpowiem, bo to zależy
czy jest suszona czy swieża? I jeszcze istotna uwaga, każdy człowiek ma troche
inny smak, więc najlepiej doprawiać indywidualnie na talerzu :-) Pozdrowienia
Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|