Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Szymko" <Algedi@_NSP_friko7.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Złoty syrop - co to jest ?
Date: Thu, 4 Oct 2001 11:35:04 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 36
Sender: a...@f...onet.pl@pa100.bienczyce.sdi.tpnet.pl
Message-ID: <9phaft$6l3$1@news.onet.pl>
References: <9pfebe$9o9$1@news.onet.pl> <3...@w...net>
NNTP-Posting-Host: pa100.bienczyce.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1002188093 6819 213.77.151.100 (4 Oct 2001 09:34:53 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 4 Oct 2001 09:34:53 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:72955
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3BBB415D.F43400AD@west.net...
>
>
> Szymko wrote:
> >
> > Cześć
> > Oglądałem ostatnio w TV na kacale CLUB program kulinarny i był tam
podawany
> > przepis w którym występował taki składnik jak "złoty syrop" ( chyba nie
> > przekręciłem).
> > Był to jeden ze składników sosu karmelowego i wyglądał jak miód ale
> > chciałbym mieć pewność co to naprawde było. Wydaje mi się, że
amerykańscy
> > uczestnicy tej grupy powinni wiedzieć co to takiego.
> >
> > Pozdrawiam
> > Szymko
>
>
> I owszem, wiedza. Chodzi o syrop z trzciny cukrowej, ktory wystepuje w 3
> kolorach: przezroczysty, zloty i ciemny (light, golden and dark). Firma
> produkujaca go u nas nazywa sie KARO. Jedyny substytut, ktory mi
> przychodzi do glowy, to rozpuszczenie ogromnej ilosci cukru w malutkiej
> ilosci wody, ale sama tego nie robilam.
> Magdalena Bassett
Dziekuje pieknie wszystkim.
Bede musial wymyslec sobie jakis substytut, bo w polsce tego nie dostane
albo cena bedzie kosmiczna :(.
Pozdrawiam
Szymko
|