Data: 2001-10-04 09:35:04
Temat: Re: Złoty syrop - co to jest ?
Od: "Szymko" <Algedi@_NSP_friko7.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3BBB415D.F43400AD@west.net...
>
>
> Szymko wrote:
> >
> > Cześć
> > Oglądałem ostatnio w TV na kacale CLUB program kulinarny i był tam
podawany
> > przepis w którym występował taki składnik jak "złoty syrop" ( chyba nie
> > przekręciłem).
> > Był to jeden ze składników sosu karmelowego i wyglądał jak miód ale
> > chciałbym mieć pewność co to naprawde było. Wydaje mi się, że
amerykańscy
> > uczestnicy tej grupy powinni wiedzieć co to takiego.
> >
> > Pozdrawiam
> > Szymko
>
>
> I owszem, wiedza. Chodzi o syrop z trzciny cukrowej, ktory wystepuje w 3
> kolorach: przezroczysty, zloty i ciemny (light, golden and dark). Firma
> produkujaca go u nas nazywa sie KARO. Jedyny substytut, ktory mi
> przychodzi do glowy, to rozpuszczenie ogromnej ilosci cukru w malutkiej
> ilosci wody, ale sama tego nie robilam.
> Magdalena Bassett
Dziekuje pieknie wszystkim.
Bede musial wymyslec sobie jakis substytut, bo w polsce tego nie dostane
albo cena bedzie kosmiczna :(.
Pozdrawiam
Szymko
|