Data: 2002-10-27 15:36:32
Temat: Re: Znacie "Bohum" ?
Od: waldemar z domu <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aleksander Kłosiewicz wrote:
> Kiedyś mój kolega zrobił coś takiego:
> Pokrojoną w słupki wołowinę obtaplał w mące i obsmażył na patelni,
> osączył z tłuszczu dorzucił pokrojoną w słupki marchewkę zalał wszystko
> sosem sojowym i udusił. Było to kilka lat temu i nie pamiętam co jeszcze
> dodał. Może ktoś wie?? ;-))
hmm. Nie znam twojego kolegi i przy tym jedzeniu nie byłem. Pasuje do tego
rzepa pokrojona jak ta marchewka. Można obie zamarynować w occie z solą
(płukać przed smażeniem). Można dać zieloną lub żółtą fasolę, kiełki mun,
grzybki mu-err, imbir i inne strawy. Co kto lubi. No i taplać albo w mące,
albo w kartoflance.
Waldek
|