Data: 2017-11-13 22:46:52
Temat: Re: Żółty makaron azjatycki - jak to się nazywa?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
stefan <s...@w...pl> wrote:
> W dniu 2017-11-13 o 11:05, XL pisze:
>> Marcin Debowski
>>>
>>> Jeśli tak, to jest to najzwykleszy w świecie makaron
>>
>> Bo niby co innego można z mąki wykonać z tym zastosowaniem. Makaron. Może
>> nawet bez żadnych jajek, tylko rzeczywiście barwiony.
>>
>>
>>
> a gdybyś (opierając się na swojej niezawodnej intuicji i wrodzonym
> smaku) dodała do ciasta makaronowego przypraw?
Nihil to dla mnie novi sub sole.
> Zaręczam, będziesz
> zaskoczona...
Zaręczam, że nie. Ja wolę dodać je po ugotowaniu - żeby smaku i aromatu w
wodzie nie zostawiły.
Albo lepiej do wody podczas gotowania - żeby makaron nimi przeszedł.
--
XL
|