Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!news.koszalin.tpnet.pl!not-for-mail
From: "Maja Wieckowska" <m...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Zrobiłam dzisiaj Stampot'a
Date: Tue, 6 Nov 2001 20:47:26 +0100
Organization: TP S.A. OT Koszalin
Lines: 43
Message-ID: <9s9el0$uqk$1@zt.koszalin.tpnet.pl>
References: <9s985a$qgr$1@zt.koszalin.tpnet.pl>
<3...@4...com>
NNTP-Posting-Host: pa72.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: zt.koszalin.tpnet.pl 1005075936 31572 213.76.124.72 (6 Nov 2001 19:45:36
GMT)
X-Complaints-To: a...@k...tpnet.pl
NNTP-Posting-Date: 6 Nov 2001 19:45:36 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:79197
Ukryj nagłówki
Przesylam kopie przepisu z Outcooca. Jezeli ktos go uzywa to wystarczy
zaznaczyc caly przepis i Ctrl+C i w Outcooku Ctrl+V a powinien sam sie
dodac. Jezeli ktos go nie uzywa latwo go wydobedzie stad.
Pozdrowienia
Maja
<?xml version="1.0" encoding="Windows-1250"?>
<?xml-stylesheet type="text/xsl" href="przepis.xsl"?>
<OutCookExpress wersja="0.1.8alpha" data="06-11-2001" struktura="100">
<przepisy>
<przepis tytul="Stampot">
<kategoria nazwa="Kuchnia holenderska"/>
<kategoria nazwa="Zapiekanki"/>
<kategoria nazwa="Potrawy miesne"/>
<skladnik nazwa="mieso mielone" ilosc="1/2" jednostka="kg"></skladnik>
<skladnik nazwa="bulka" ilosc="1" jednostka="szt">namoczona</skladnik>
<skladnik nazwa="jajo" ilosc="3" jednostka="szt"></skladnik>
<skladnik nazwa="pomidor" ilosc="25" jednostka="dkg">moga byc z
puszki</skladnik>
<skladnik nazwa="brukselka" ilosc="1/2" jednostka="kg"></skladnik>
<skladnik nazwa="cebula" ilosc="1" jednostka="szt"></skladnik>
<skladnik nazwa="smietana" ilosc="1/2" jednostka="szklanka"></skladnik>
<skladnik nazwa="ser zólty" ilosc="6" jednostka="lyzka"></skladnik>
<skladnik nazwa="sól"></skladnik>
<skladnik nazwa="pieprz"></skladnik>
<skladnik nazwa="galka muszkatolowa"></skladnik>
<opis>
Do miesa mielonego dodac namoczana bulke, pokrojona cebule, jajo i
przyprawy. Wszystko wymieszac i formowac pulpeciki i usmazyc. Brukselke
ugotowac ale tak aby byla jeszcze twardawa. Naczynie zaroodporne wysmarowac
maslem i posypac bulka tarta. Do tego naczynia wylozyc brukselke a na nia
usmazone pulpeciki. Na te pulpeciki ukladamy pomidory i sos serowy. Sos:
starty ser (najlepiej gouda) wymieszac ze smietana i 2 jajami oraz galka
muszkatolowa. Mieszamy i wykladamy na wierzch do naczynia zaroodpornego i
posypujemy slodka papryka mielona. Piec w piekarniku w temperaturze 180
stopni C przez 30 minut.
</opis>
</przepis>
</przepisy>
</OutCookExpress>
|