Data: 2001-11-07 12:31:41
Temat: Re: Zrobiłam dzisiaj Stampot'a
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Maja Wieckowska <m...@p...fm> w wiadomości
do grup dyskusyjnych napisała:
> Sos:
> starty ser (najlepiej gouda) wymieszac ze smietana i 2 jajami oraz galka
> muszkatolowa. Mieszamy i wykladamy na wierzch do naczynia zaroodpornego i
> posypujemy slodka papryka mielona.
Wedlug tego co ja pamietam, u Maklowicza byla ostra papryka do
posypania na wierzchu zapiekanki.
W sosie serowym bylo tylko 2-3 lyzki sera zoltego, ktory nalezy wymieszac
z 0,5 szkl. kwasnej smietany, 2 jajkami, sola, pieprzem i galka muszkatolowa.
Pozdrawiam
Lilla
|