Data: 2004-01-14 16:48:40
Temat: Re: Zrobiłam surówkę całkiem do bani
Od: GoniaP <N...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
batory wrote:
> Po powrocie z pracy zastałam w domu brak męża, a w kuchni na stole kawałek
> selera, marchewkę i szarą renetę. Więc aby mu zrobić niespodziankę utarłam to
> wszystko na tarce, dodałam sok z pół cytryny , trochę soli i oleju,
> wymieszałam. No i jest całkiem niedobre. Kwaśne, a jednocześnie jakieś takie
> bez smaku. Jak to naprawić?
Moze dodaj troche cukru?
Ja do kazdej surowki dodaje cukier.
A ostatnio robie taki sos na przyklad do salaty, kapusty pekinskiej,
albo pomidorow:
smietana gesta, stroche majonezu, sol, cukier, pieprz, troche soku z
cytryny i posiekane w kostke jaja na twardo. To wszystko wymieszac i
polac tym surowke.
A do Twojej surowki to napewno cukier by sie przydal, sprobuj troche
dodac. Moze soli brakuje? Albo troche pieprzu...
powodzenia i smacznego
--
pozdrawiam
Gosia
|