Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Zupa
Date: Thu, 12 Feb 2009 15:05:32 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 40
Message-ID: <3lgqt47ngshv$.wqlly1x273jr$.dlg@40tude.net>
References: <gmuvf2$c1e$1@inews.gazeta.pl>
<8...@o...googlegroups.com>
<S3Ekl.17$vq1.7@newsfe08.iad> <gmv6f7$jc4$1@inews.gazeta.pl>
<gmv70r$75e$1@news.onet.pl> <1...@4...net>
<3...@v...googlegroups.com>
<11qoz419u4yp5$.1glf7gs1r13e9$.dlg@40tude.net>
<7...@x...googlegroups.com>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: bmu6.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1234447568 8057 83.28.240.6 (12 Feb 2009 14:06:08 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 12 Feb 2009 14:06:08 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:320208
Ukryj nagłówki
Dnia Wed, 11 Feb 2009 21:04:45 -0800 (PST), Panslavista napisał(a):
> On 12 Lut, 00:25, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>> Dnia Wed, 11 Feb 2009 15:18:12 -0800 (PST), Panslavista napisał(a):
>>
>>
>>
>>
>>
>>> On 11 Lut, 21:49, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>>> Dnia Wed, 11 Feb 2009 19:56:34 +0100, Saulo napisał(a):
>>
>>>>> lemonka<a...@a...com>
>>>>>news:gmv6f7$jc4$1@inews.gazeta.pl
>>
>>>>> [...]
>>>>>> Jajco do szczawiowej to konieczność a nie przyjemność...
>>
>>>>> Dlaczego?
>>
>>>> Ja np lubię szczawiową z grzankami. Więc jajko dla mnie nie jest konieczne,
>>>> choć też bardzo lubię.
>>
>>> Nikt nie wspomniał szpinaku o potężnej ilości kwasu szczawiowego?
>>> Ja wspomiałem, ale szpinak nowozelandzki.
>>
>> Ile trzeba zjećć tego (czy innego) szpinaku, aby się zatruć?
>> - jestem daleka od ulegania sianemu tu popłochowi.
>> Podobnie rabarbar - jem ile chcę. Bo dużo i tak nie dam rady :-D- Ukryj cytowany
tekst -
>>
>> - Pokaż cytowany tekst -
>
> Bez przesadyzmu - pamiętasz jak zachłystywano się teflonem, że
> bez tłuszczu można piec, a jak podałem, że powyżej 600°C teflon się
> rozkłada, to obrzucono mnie wyzwiskami, dopóki ktoś nie podał danych z
> badań...
JA też się tu produkowałam przeciw teflonowi :-)
I jak się tutaj sprzeciwiano!
:-)
|