Data: 2000-10-03 08:31:45
Temat: Re: Zupa cebulowa
Od: "ostry" <o...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > chcemy:)))
>
> I ja, i ja :-)))
To proszę bardzo :
Składnikami domowej vegety są marchew, pietruszka ( korzeń ), seler
( korzeń ) sól - w dużych ilościach.
Proporcje najlepsze to 2:1:1 / a sół w ilości połowy wagowej.
Wszystkie składniki ucieramy na tarce na małych dziurkach ( najlepiej
wykożystać maszynę z przystawką ), mieszamy w dużym naczyniu i odciskamy
sok, wstawiamy lekko osolone na jeden dzień do lodówki i znwou odciskamy
sok - robimy tak długo aż warzywa będą sptarwiały wrażenie wiórowatych .
Wtedy dodajemy sól ( zasadniczą ), miesamy dokładnie, upychamy w małych
słoiczkach baaaaaardzo ciasno, zakręcamy i pasteryzujemy.
Jako dodatek do zup jest rewelacyjne, zastępuje wszystkie sztuczne, ma
niesamowity aromat i wogóle wszytsko naj ;)
ostry
|