Data: 2003-09-29 15:00:59
Temat: Re: Zupa orzechowa.
Od: "Sowa" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid> napisał w wiadomości
news:bl795f$ft1$1@news.onet.pl...
>
> > Nasze 35 orzechów pieknie obrodziło. Wszyscy chcą, ale do zbierania
> > chętnych nie ma. W sklepach nie ma też worków z siatki do suszenia.
> > A w kalendarzu znalazłam ciekawy przepis, ktory polecam
> > ogrodolubnym.
> >
> > 25dkg wołowiny z koscią, włoszczyzna /bez kapusty/, 40 dkg łuskanych
> > orzechów włoskich, szklanka śmietany, 3 żółtka, łyżeczka soku z
> > cytryny, sól, pieprz, szczypta cukru.
> > Z włoszczyzny i miesa gotujemy rosół, przecedzamy. Orzechy mielimy,
> > mieszamy ze śmietaną i żółtkami, dodajemy do rosołu i wszystko
> > zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
> > Podajemy z kruchymi słonymi ciasteczkami.
Dla mnie bomba ta zupa!!!!!
Tylko to mięcho wywalę z przepisu ;-)
Dzięki
Sowa
|