Data: 2003-09-28 18:30:37
Temat: Re: Zupa orzechowa.
Od: "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> > Nasze 35 orzechów pieknie obrodziło. Wszyscy chcą, ale do
> > zbierania chętnych nie ma. W sklepach nie ma też worków z siatki
> > do suszenia. A w kalendarzu znalazłam ciekawy przepis, ktory
> > polecam ogrodolubnym.
> >
> > 25dkg wołowiny z koscią, włoszczyzna /bez kapusty/, 40 dkg
> > łuskanych orzechów włoskich, szklanka śmietany, 3 żółtka, łyżeczka
> > soku z cytryny, sól, pieprz, szczypta cukru.
> > Z włoszczyzny i miesa gotujemy rosół, przecedzamy. Orzechy
> > mielimy, mieszamy ze śmietaną i żółtkami, dodajemy do rosołu i
> > wszystko zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem
> > z cytryny. Podajemy z kruchymi słonymi ciasteczkami.
> > Goldie
sorry, coś mi nie wyszlo. To jest crosspost z grupy pl.rec.ogrody.
Przepis nadesłała Anna Kwiecińska
|