Data: 2003-09-28 18:26:52
Temat: Re: Zupa orzechowa.
Od: "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Nasze 35 orzechów pieknie obrodziło. Wszyscy chcą, ale do zbierania
> chętnych nie ma. W sklepach nie ma też worków z siatki do suszenia.
> A w kalendarzu znalazłam ciekawy przepis, ktory polecam
> ogrodolubnym.
>
> 25dkg wołowiny z koscią, włoszczyzna /bez kapusty/, 40 dkg łuskanych
> orzechów włoskich, szklanka śmietany, 3 żółtka, łyżeczka soku z
> cytryny, sól, pieprz, szczypta cukru.
> Z włoszczyzny i miesa gotujemy rosół, przecedzamy. Orzechy mielimy,
> mieszamy ze śmietaną i żółtkami, dodajemy do rosołu i wszystko
> zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
> Podajemy z kruchymi słonymi ciasteczkami.
> Goldie
|