Data: 2004-04-16 19:50:04
Temat: Re: Zupa pomidorowa z kiszoną kapustą
Od: walkie <walkie@no_spam_wroclaw.net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Akulka napisał:
> Witam,
> No właśnie kto takową robi?
> Kapustę gotuje się do miękkości, osobno podkład (ziemniaki w kostkę, jakaś
> padlina, warzywa i zioła). Potem siup kapustę do gara i zaprawia się
> pomidorami, a jak kto chce to zabiela. Ilość mięsa nie wpływa na poziom
> smakowitości. Uwielbiam to zupę.
> Czy ktoś ją zna? A może zna bardziej adekwatną nazwę pasującą do niej?
U mnie to funkcjonuje jako kapusniak. Zawsze byl z ziemniakami, kielbasa
i doprawilam przecierem pomidorowym albo pomidorami z puszki :)
>
> Albo tak zwaną ryżówkę - czyli pomidorowa z ziemniakami i ryżem (tyle ze
> zupa jest nim zarzucana już w garze, po czym ten gotowany do miękkości.
Pomidorowej z ziemniakami nie jadlam, moze byc ciekawe polaczenie :) U
mnie czesto jadano rosol z ziemniakami.
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!
|