Data: 2006-11-02 22:59:24
Temat: Re: Zupa z dynii
Od: "czeremcha " <c...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aicha <b...@m...pl> napisał(a):
> Ja zrobiłam nieco inaczej - rosół na skrzydełkach z zielem angielskim,
> a dynia na wodzie z odrobiną soli (została mi po ziemniakach) do
> miękkości. To było wczoraj. Dziś przetarłam dynię przez sitko,
> odlewając wcześniej część płynną (zastanawiam się co z nią teraz
> zrobić;)), dolałam kilka łyżek mleka, trzy chochelki rosołu, gałkę,
> imbir i pieprz. Z grzankami genialna - w sam raz na dzisiejszy
> zaśnieżony dzień.
To ja jeszcze inaczej - miąższ z dyni poddusiłam na oleju /winogronowym/
dodając 3 duże ząbki czosnku. Zmiksowałam i połączyłam z zupą jarzynową z
ziemniakami /bo nie z samym wywarem/, do tego dużo kurkumy, szafran, imbir i
tymianek cytrynowy.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|