Data: 2002-10-04 14:41:10
Temat: Re: Zurek "Zerwikaptur"
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> Zazwyczaj przed samym podaniem polewa się spirytusem
>==================
>To by tlumaczylo efekty wizualne.
>
>A czy myslisz, ze sam przepis byl tradycyjny?
>
>waldek
>==================
jak na moje oko, to przepisow, pardon, wariacji na temat, to
bedzie tyle, ile osob, co cwiczy zurek..... docwicz zurek, polej
tym spirytusem (a coby nie zwietrzal to polej i podpal , ze tak
powiem, w drodze do stolu) i uwazaj na brwi...
na naszym weselu do barszczyku bylo podane ognisko na polmisku -
kabanosy (uwaga!! Byl to rok 1978 - sklepy komercyjne sie
klaniaja) skladalo sie ono z pocietych kabanosow, ktore zostaly
potraktowane spirytusem i zapalka...gosci zatkalo....na widok
takiego stosu dla czarownic
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|