Data: 2009-02-16 22:14:29
Temat: Re: Żurrrrr
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 16 Feb 2009 14:12:01 -0800 (PST), Panslavista napisał(a):
> On 16 Lut, 20:21, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>> Dnia Mon, 16 Feb 2009 06:44:36 -0800 (PST), Panslavista napisał(a):
>>
>>> (...)
>>> No i grzybową ze świeżo zebranych maślaków z ziemniakami (ewentualne
>>> kluseczki) zabieloną ale nie zagęszczoną.
>>
>> Maślaki świeżo zebrane - to ja tylko duszone w śmietanie. Przysmak. Zupę
>> robię z innych grzybów - podgrzybków, koźlarzy, prawdziwków i tylko z tych.
>
> To zrób kiedyś wyłącznie z maślaków, a szczególnie modrzewiowych...
> Znałem człowieka, który z nich skórki nie zdejmował, a na dodatek
> wrzucał trochę igieł sosnowych. Cudownie to pachniało.
W sumie to niezdejmowane skórki niby moge sobie wyobrazic, ale te igły -
może chociaż kardamonem by zastapić?
|